kako deluje geotermalna energija

Podjetje Geokurjava d.o.o. se ukvarja z izkoriščanjem geotermalne energije za potrebe ogrevanja in hlajenja rezidenčnih in komercialnih objektov.

Geotermalna energija je preprosto povedano energija, spravljena v obliki toplote pod zemeljsko površino. Ogromne količine v Zemlji spravljene toplote so posledica naravnega sproščanja radiaktivnih izotopov iz časa formacije (30-50%) na eni strani ter zaradi dezintegracijske energije (50-70%). V središču Zemlje so temperature višje od 6000°C, kar 99% našega planeta pa ima temperaturo višjo od 1000°C. Toplotna kapaciteta Zemlje bi lahko ob trenutni porabi pokrivala energetske potrebe našega planeta naslednjih 30 milijonov let.

Podjetje GeoKurjava d.o.o. poskrbi za celotno storitev na ključ – od priprave tehnične dokumentacije, pomoči pri pridobivanju sredstev iz ekoloških skladov, vrtanja, vstavljanja sond in montaže toplotnih črpalk v objektih. S pomočjo napredne tehnologije smo sposobni ponuditi veliko nižjo končno ceno od obstoječih ponudnikov, naši kupci pa si lahko znižajo stroške ogrevanja objektov za 40-60%. Naša tehnologija omogoča tudi za 80% nižje izpuste škodljivih emisij CO2. Zaradi najsodobnejše mobilne tehnologije za vrtanje smo sposobni montirati geotermalne ogrevalne sisteme tudi na bolj odročnih in težko dostopnih mestih.